Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Rouw- of herdenkingskransen

Vanwege de symbolische betekenis is een krans veel gezien bij herdenkingen van bijvoorbeeld Bevrijdingsdag, doden herdenking etc.

Tegenwoordig zie je bij begrafenissen vaker rouw bloemstukken dan kransen of iemand moet uit het leger of defensie komen. Dit is waarschijnlijk vanwege de de prijs en de status die defensie wil uitstralen. Een rouwkrans vereist veel vakkennis en tijd. Daarom zien we vaker rouwstukken of boeketten die zijn makkelijker te maken en dus goedkoper.

De rouwkrans is in vele variaties te maken. Modern, klassiek, traditioneel en er blijven nieuwe varianten op komen zowel technisch als in creatief opzicht. Bij het maken van een rouwkrans daag je jezelf pas echt uit om je kunde en vakmanschap te tonen.

Je kunt een krans bijvoorbeeld helemaal vol steken met bloemen blad en ranken. Een krans kan half omwikkeld worden met blad en aan de andere kant van de krans kan een toef geplaatst worden die word volgestoken met bloemen. Of er komt voor 1/3 een toef op de krans