Binnenkort trouwen?

Bruidsboeketten

Wij durven te zeggen dat bruidsboeketten maken een specialiteit is van ons. Wij maken al onze boeketten zelf en wordt geleverd op bestelling naar eigen wens. Wij leveren al tientallen jaren boeketten voor bruiloften.

Dat zijn door de jaren heen wel meer dan 1000 (!) bruidsboeketten. Wij leveren voornamelijk bruidsboeketten in de regio. Denk daarbij aan bruiloften in Loenen, Eerbeek, Klarenbeek, Beekbergen en Hoenderloo.

Bovendien kunnen we ook de versiering op locatie verzorgen. De vazen en ondergronden voor deze bloemen zijn in bruikleen, wat u scheelt in de kosten. Klik hier voor meer informatie over onze versieringen van bruiloften.

Op basis van uw wensen stellen wij een prachtig bruidsboeket samen voor de mooiste dag van uw leven. Wij ontzorgen u graag! 

Geniet met volle teugen

De mooiste dag van uw leven

Uw bruiloft moet de mooiste dag van uw leven gaan worden. Daar dragen wij graag aan bij. Wij leveren al tientallen jaren bruidsboeketten op bruiloften in de regio. Hieronder enkele voorbeelden!

Benieuwd naar onze bruidsboeketten?

Wij ontzorgen u graag op de mooiste dag van uw leven. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Vul dan onderstaand contactformulier in of bel ons op: 06-42032112.

  captcha

  Wat is een bruidsboeket?

  Een bruidsboeket is een boeket dat de bruid draagt haar bruiloft (ofwel huwelijksceremonie) wat gemaakt kan worden in elk gewenste kleur of combinatie mag mooie op kleur of mooie combinaties maar ook mooie veldboeketten mag ook is heel persoonlijk en ben lang of wat kleiner voor ieder wat wils in overleg kan alles

  De traditie is dat voor de bruid het boeket voor de plechtigheid vast houdt met haar rechterhand en na de plechtigheid met haar linkerhand. Tegenwoordig wordt dit echter al steeds minder gedaan.

  Een ander bloemstuk dat veel wordt gedragen tijdens een bruiloft zijn corsages. Vaak worden in deze corsages bloemen gebruikt uit het bruidsboeket.

  Wie haalt het bruidsboeket?

  Traditie en etiquette leert ons dat de bruidegom het bruidsboeket uitkiest (en bekostigd). Bij het uitkiezen van het bruidsboeket wordt de bruidegom vaak vergezeld door de moeder van de bruid.

  Om er voor te zorgen dat het bruidsboeket niet vloekt bij de jurk, geeft de bruid vaak een stukje stof mee aan de bruidegom. Zo kan de bruidegom op basis van de jurk een bijpassend bruidsboeket laten samenstellen.

  Op de grote dag haalt de bruidegom de bruid op bij het ouderlijk huis en overhandigt hij haar het bruidsboeket.

  Waarom een bruidsboeket?

  Het bruidsboeket dateert al uit de tijd van de Grieken; toen werden bloemen al veelvuldig gebruikt. Zo droegen zowel de bruid als de bruidegom tijdens hun bruiloft een krans op hun hoofd.

  Verder werden er destijds al corsages en bruidsboeketten gemaakt. Deze zijn echter niet te vergelijken met wat wij tegenwoordig kennen. Een bruidsboeket bestond destijds vaak uit heide, klimop, distels en kruiden met sterke geuren zoals knoflook, bieslook en dille.

  Reden voor de kruiden was destijds dat het boze geesten zou afschrikken en het bruidspaar zou beschermen tegen kwaad. De bloemen daarentegen stonden voor hoop, vruchtbaarheid en nieuw leven.

  De traditie komt dus uit het tijdperk van de Grieken. Tegenwoordig kiest men echter voornamelijk een bruidsboeket op basis van smaak, de stijl van de jurk en eventueel een thema van de bruiloft.

  Reviews

  Wat zeggen klanten over ons?

  Altijd prachtige boeketten en een topservice!

  Sander B.

  Via Facebook

  Prachtige bloemen, perkplanten, bloemenboeketten.

  Marianne N.

  Via Facebook

  Bijna twee weken lang heeft mijn moederdag boeket gestaan! Super kwaliteit! ????

  Debby B.

  Via Facebook