Binnenkort trouwen?

Corsages

Wij krijgen steeds meer vragen van bruidsparen over originele corsages voor op hun bruiloft. Corsages kunnen op 3 plekken gedragen worden, namelijk: in het haar, op de pols of op de colbert.

Wij leveren voornamelijk corsages in de regio. Denk daarbij aan bruiloften in Loenen, Eerbeek, Klarenbeek, Beekbergen en Hoenderloo.

Op basis van uw wensen stellen wij een prachtige corsages samen voor de mooiste dag van uw leven. Wij ontzorgen u graag! 

Geniet met volle teugen

De mooiste dag van uw leven

Het vastmaken van de corsage kan op twee manieren, gewoon de ouderwetse speld, of een magneet corsage. Hieronder enkele corsages die wij in het verleden hebben verzorgd.

Corsage met pauwenveer

Corsage met dikke toef gipskruid afgebonden met touw

Corsage met witte roos gipskruid boogje van beregras, afgewerkt met blad

Luxe corsage orchidee met roos afgewerkt met blad

Benieuwd naar onze corsages?

Wij ontzorgen u graag op de mooiste dag van uw leven. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Vul dan onderstaand contactformulier in of bel ons op: 06-42032112.

  captcha

  Wat is een corsage?

  Een corsage is een bloemstuk dat ter hoogte van de borst op kleding wordt gespeld door middel van een zogeheten “corsagespeld”.

  Tegenwoordig kan dit echter ook door middel van een corsageamagneet. Dit voorkomt schade aan kleding. Dit is erg populair aangezien men vaak dure kleding draagt bij deze plechtige gebeurtenissen.

  Een corsage wordt veelal gedragen bij plechtige gebeurtenissen zoals een bruiloft of gala. Een corsage bestaat veelal uit een of twee bloemen en wat groenwerk.

  Corsage bruiloft

  Het is gebruikelijk dat de bruid een bruidsboeket (deze kunnen wij ook verzorgen) draagt. De wederzijde familie draagt in dat geval een corsage.

  De bruidegom draagt vaak een iets grotere corsage dan de familie. Het is mogelijk dat de bruid ook een corsage draagt. Deze wordt dan veelal aan de handschoen of in het haar gedragen. 

  Het is gebruikelijk dat de ceremoniemeesters de corsages uitdelen op een bruiloft. De ceremoniemeester moet daarbij goed opletten dat hij of zij de juiste corsages uitdeelt.

  De dames dragen een corsage die enkele bloemen bevat uit het bruidsboeket. Deze worden naar beneden gedragen, links onder het sleutelbeen. De mannen dragen een corsage die bestaat uit één bloem die naar boven op het hart wordt gedragen.

  TIP! Door de corsage zo hoog mogelijk vast te zetten, voorkom je dat hij gaat hangen.

  Corsage tijdens een gala

  Volgens de etiquette wordt er tijdens een gala ook een corsage gedragen.

  Het is daarbij gebruikelijk dat de heer de corsage regelt voor de dame. Aan de heer de taak om een bijpassende corsage op te laten stellen, die past bij de jurk van de dame.

  De dame zal voorafgaand aan het gala vroegtijdig middels een subtiele hint laten weten welke kleur jurk zij draagt. De corsage bestaat veelal uit een klein bloemetje.

  Reviews

  Wat zeggen klanten over ons?

  Altijd prachtige boeketten en een topservice!

  Sander B.

  Via Facebook

  Prachtige bloemen, perkplanten, bloemenboeketten.

  Marianne N.

  Via Facebook

  Bijna twee weken lang heeft mijn moederdag boeket gestaan! Super kwaliteit! ????

  Debby B.

  Via Facebook